Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна,

...
Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна,
Коментари Харесай

Борисов: Доверието в коалицията е паднало до ледена епоха

Правителството на Кирил Петков не посмя да създадат нищо за Украйна, освен това - хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна "  каза ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Плевен, с цел да открие районната академия на Младежи ГЕРБ в града.
Прочетете още
" Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал смс. Аз отчитам това като бързане преди визитата на Денков в Украйна, с цел да могат да се похвалят с нещо свършено.

Вчера Тагарев споделил, че изпращането на БТР-ите не било негова отговорност ", отсече Борисов.

" Нашите съперници ни нападат, че сме дали оръжие за Украйна, а то още си е в България. Ако ми дадат същия доклад и че през вчерашния ден са правили Министерски съвет, с цел да ни кажат, че нещо се упреква, а те не се свършили главните неща, няма по какъв начин да накарам 69 депутата да гласоподават за подобен министър ", добави Борисов.

 Ние сме в прелестна информационна връзка с Тагарев, добави още той.

До понеделник-вторник чакам Денков и Габриел да създадат обзор на министрите и да дават на партиите доклада за свършената работа. Абстрахираме се кой от коя партия е, тъй като ние имаме единствено едно министерство ", сподели от Плевен водачът на ГЕРБ.

" Има към момента някаква връзка сред нас в (не)коалицията, само че доверието е паднало до ледена ера и не съм оптимист, тъй като тяхната тактичност е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, по какъв начин се реализират цели и той се оправя брилянтно сега с това. Според образованието се поставя една алена линия и казваш, че по никакъв начин няма да отстъпиш. И вкарваш всички медии, говорители, анализатори да спорят на процедура по една на процедура несъществена тематика. Петков е брилянтен пълководец да принуди съперника му да върви по неговата свирка ", счита Борисов.

" Петков има всичко и желае още. Държат се като в предизборна камания "

" Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен метод ми взе всичко. И като каже в този момент: " Добре, ето, оставете си Габриел външен министър... " Но тогава, в случай че те имат финансите - ние би трябвало да имаме най-малко в организациите 50:50. Областните шефове - 50:50 и така нататък И ние ще ги продължим тези диалози. На пръв взор доверчив меморандум, малко притискащ ГЕРБ, само че той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа идващия ни ход, ние в учебното заведение в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума - 50:50 всички министерства. Министър - зам.-министър! ", сподели Борисов.

" Някакви атове, коне, магарета се ритат, Асен Василев си мълчи и единствено сменя - шефове на митници, териториални шефове, той всичко, което имаше ГЕРБ, поголовно в профил. Нека в този момент мислят за нашата тактичност след понеделник, когато Габриел и Денков дадат оценката на министрите ", сподели още Борисов.

Борисов разяснява и Христо Иванов поради регулаторите.

" Когато Христо Иванов беше с Нинова съдружен сътрудник, за какво не смениха регулаторите - всичките с изминал период? Най-вероятно отговорът е: трябваше да ги разделяме на четири, а в този момент с тебе - може да ги разделяме на две. Ако може и мене да ме няма, да са единствено те!

Христо Иванов не е правилен към мен и ГЕРБ в две неща - първо имаше цялата власт да смени всички регулатори, и второ, неговият народен представител Иван Иванов от " Да, България ", е отпред на най-важния регулатор - КЕВР ".

Борисов се съгласи с президента Румен Радев, че това, което се случва в последните седмици не е красиво и разочарова хората.

Той направи отчет  какво са създали от ГЕРБ в поддръжка за Украйна от началото на войната.

Две години клане, ужаси в Европа, стопански срив и криза - нищо положително за нашия континент, разяснява Борисов годишнината от войната сред Русия и Украйна. 

" Сложете една трибунка, тъй като по този начин сме като артисти и знаете, че това ме нервира, само че го вършиме ", пошегува се лидерът на ГЕРБ.  Борисов отхвърли да стои прав с микрофон в ръка, както Желязков и Георгиев преди него, по тази причина се наложи да му бъде донесена и стойка.

Страшно ме нервира, когато прочета пост с правописни неточности, сподели още водачът на ГЕРБ.

В откриването вземат участие ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, кметът на община Плевен Валентин Христов и ръководителят на МГЕРБ Георг Георгиев. На събитието участват 170 индивида.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков изнесе лекция по историята на  Русия и Украйна по случай годишнината от началото на войната.

  " Не е факсимиле да се каже, че войната, която се води в Украйна, е война за бъдещето на Европа. Бидейки очевидец на чувството на война в Украйна, знам, че да се надяваме на мир, би трябвало да сме готови и за война ", сподели Желязков. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР